parallax background

GOETHE ZERTIFIKAT


Dobro poznavanje njemačkoga jezika cijenjeno je u cijelom svijetu, a ono je još vrijednije ako imate certifikat Goethe Instituta. Certifikati Goethe Instituta priznati su u cijelom svijetu te omogućuju studentima iz inozemstva studiranje na visokim učilištima, ali omogućuju i onima koji traže posao u Njemačkoj da lakše dođu do istoga.

Ispiti iz njemačkog jezika Goethe Instituta temelje se na stupnjevima Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ). Oni započinju s ispitom „Goethe Zertifikat A1“ (za početnike) i završavaju s najvišim stupnjem C2 (znanje njemačkog gotovo na razini izvornog govornika).

Test Goethe Instituta u Hrvatskoj polaže se isključivo u Goethe Institutu u Zagrebu te Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli. Termine i cijene za 2018/2019 možete pogledati na sljedećem linku https://www.goethe.de/resources/files/pdf155/prfungstermine_zagreb_2018-20191.pdf.

Test ispituje četiri jezične kompetencije: Leseverstehen (čitanje s razumijevanjem), Hӧrverstehen (slušanje s razumijevanjem), Schreiben (pisanje) i Sprechen (pričanje). Da biste prošli test morate položiti sve četiri kompetencije. Ako planirate polagati Goethe test, potrebno se je pobliže upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da prođete test te se prethodno raspitati o profesorima i njihovom iskustvu s Goethe ispitima jer nije svaki profesor njemačkog jezika nužno stručno osposobljen za kvalitetnu pripremu Geothe testa.

I came to live in Croatia as a foreigner and although many times English is enough for communication, a little bit of Croatian never hurt anybody:) Sanela's online lessons... read more

Zsuzsanna dr. Faragó Avatar Zsuzsanna dr. Faragó
30. kolovoza 2021.

Jako sam zadovoljan sa Omniom! Pomogli su mi u pripremi ispita za njemački B2 razina na Goethe institutu. Toplo preporučam svima

Luka Pavlinović Avatar Luka Pavlinović
30. svibnja 2023.

 

 

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte.