parallax background

Tečajevi stranih jezika


U OMNIA Centru za jezike nudimo prilagođenu i kvalitetnu nastavu za postizanje vaših jezičnih ciljeva. Naša ozbiljnost i profesionalnost ističu nas kao najbolji izbor u Rijeci i šire. Preporuke naših zadovoljnih polaznika su naša najbolja potvrda.

Draga Sanja, obzirom da smo kod Vas došli iz druge škole za strane jezike, a razina engleskog jezika koju vi podučavate je poprilično viša od one na koju smo do... read more

Zmajka Baraba Avatar Zmajka Baraba
30. kolovoza 2018.

Stručni i kvalitetni uz prekrasan odnos sa djecom. Velika preporuka!

Snjezana Juricic Avatar Snjezana Juricic
16. kolovoza 2023.

  • Individualizirano učenje Nudimo tečajeve prilagođene vama. Male grupe do 7 osoba osiguravaju dublje razumijevanje gradiva i više pažnje za svakog učenika.
  • Moderne metode: Iskusite suvremeno učenje uz digitalne alate i pametne ploče. Fleksibilno planiranje omogućuje usklađivanje s vašim ritmom života.
  • Hibridni pristup: Kombiniramo učenje uživo i online, pružajući vam svestranost i kvalitetnu interakciju s instruktorima.
  • Iskusni instruktori: Naš tim iskusnih instruktora osigurava poticajno učenje i razmjenu znanja.
  • Praktične vještine: Učimo vas primjenjivati jezik u stvarnim situacijama, pripremajući vas za komunikaciju.
  • Podrška i uspjesi: Nastavnici su tu da odgovore na pitanja i podrže vas. Naši tečajevi su prepoznati kao učinkoviti i inspirativni.
  • Karijera i osobni rast: Unaprijedite karijeru i jezične vještine uz naše tečajeve. Vaša konkurentska prednost je naš cilj.

Sve pohvale za OMNIA Centar! Atmosfera je ugodna i stimulativna za učenje, sa uvijek veselim i nasmijanim profesoricama. Lehrerin Sanela omogućila mi je uvid u ljepote njemačkog jezika te usadila... read more

Sanja Mikašinović Avatar Sanja Mikašinović
23. kolovoza 2023.

Stručna profesorica, s iznimnim osjećajajem za studente. Sve preporuke!

Alenka Avatar Alenka
16. kolovoza 2023.


Zajednički europski referentni okvir za jezike

(Common European Framework of Reference for Languages – CEFR)

CEFR, dokument je Vijeća Europe nastao u suradnji s uglednim europskim jezičnim institucijama. Prvi je put objavljen 2001. te opisuje jezičnu kompetenciju na šest razina. Glavni cilj mu je na objektivan način opisati znanje stranog jezika. On pridonosi transparentnosti nastave, programa i svjedodžbi te ustanovljavanjem objektivnih kriterija za opisivanje jezične kompetencije olakšava međusobno priznavanje kvalifikacija stečenih u različitim obrazovnim kontekstima, čime se olakšava slobodno kretanje ljudi u Europi.
Svi tečajevi stranih jezika za odrasle polaznike u Centru za strane jezike OMNIA usklađeni su sa CEFR-om.


Na ovoj razini polaznik sa sugovornikom može razmijeniti osnovne informacije, postaviti pitanje i razumjeti odgovor, može upotrebljavati jednostavne fraze i rečenice, napisati razglednicu ili kratku poruku te pročitati veoma kratak i jednostavan tekst.

Polaznik počinje shvaćati sustav vremena, može govoriti o sebi i svojoj prošlosti i pismeno prenijeti osnovne informacije. Iako još uvijek ne razumije dovoljno da bi održao komunikaciju, polaznik jednostavnim izrazima može opisati sebe, svoju obitelj, uvjete života i slično.

Polaznik nepripremljen može razumjeti i koristiti razne jezične funkcije pri pružanju i traženju informacija, prepričavanju događaja, sadržaja knjige ili filma. Može jednostavno pismeno komunicirati, iako je primjetno da pisani tekst nije pisao izvorni govornik. Također, govornik se na ovoj razini može snaći u većini situacija u nekoj stranoj zemlji.

Polaznik može vrlo dobro komunicirati na stranom jeziku i voditi zadovoljavajuću konverzaciju s izvornim govornikom. Nema većih problema u razumijevanju. Može razumjeti većinu TV vijesti i većinu filmova na standardnom jeziku. Može sudjelovati u diskusijama o poznatim temama i iznositi svoja mišljenja. Pisani jezik počinje sličiti pisanom jeziku izvornog govornika.

Polaznik je dosegnuo zavidnu razinu znanja stranog jezika. Jako dobro vlada svim bitnim jezičnim oblicima. Precizno može formulirati i prenijeti ideje i mišljenja drugim govornicima. Jezik može uspješno koristiti u društvene i profesionalne svrhe. Bez problema može razumjeti TV programe i filmove, pa čak i specijalizirane članke.

Polaznik uspješno može sudjelovati u diskusijama na razne teme te upotrebljavati idiome i kolokvijalizme. Na ovom stupnju polaznik strani jezik koristi tečno, prikladno i precizno – na razini izvornog govornika.

Tečajevi stranih jezika