parallax background

ÖSD ISPIT

(Austrija, Švicarska, Njemačka)


ÖSD (Austrija, Švicarska, Njemačka) je međunarodno priznati standardizirani test njemačkog kao stranog jezika.

ÖSD ispiti usklađeni su s Europskim referentnim okvirom za jezike i državaju se diljem čitavog svijeta u licenciranim ispitnim centrima.

U Hrvatskoj se test može polagati isključivo u Zagrebu u licenciranom ispitnom centru Premiummed.

OMNIA Centar za strane jezike jedina je partnerska škola licenciranog centra Premiummed za područje Kvarnera. U našem centru možete kroz pripremne tečajeve usavršiti svoje znanje za polaganje ÖSD B2, C1, C2 testa. Također, svu potrebnu dokumentaciju oko prijave samog ispita odrađujemo umjesto vas. 

Zertifikat B2 potvrđuje sposobnost kandidata da jasno i detaljno komunicira o širokom rasponu tema i vodi normalan razgovor s izvornim govornicima spontano i tečno.

Ovaj ispit potvrđuje jezičnu kompetenciju u komunikativnim situacijama koje nadilaze privatnu sferu, kao i (polu)javna i profesionalna područja. Kandidati mogu razumjeti tekst koji se bavi njihovim područjem stručnosti
Ispit se sastoji od dva modula:
  • pismeni ispit (čitanje, slušanje i pisanje) i
  • usmeni ispit (govor)
Zertifikat C1 potvrđuje sposobnost kandidata da komunicira u različitim profesionalnim i društvenim situacijama koje se bave složenijim kontekstima.
Ovaj ispit potvrđuje jezičnu kompetenciju koju karakterizira visok stupanj točnosti, tečnosti i primjerenosti specifične za situaciju.
Ispit se sastoji od dva modula:
  • pismenog ispita (čitanje, slušanje i pisanje) i
  • usmenog ispita (govora)
 DATUMI ISPITNIH ROKOVA U 2024.

23.5.2024./  20.6.2024./  29.8.2024./  26.9.2024./  24.10.2024./  28.11.2024./  16.12.2024.

 

Ako planirate polagati ÖSD test (za zapošljavanje, studiranje, sudskog tumača), javite nam se s povjerenjem. Zahvaljujući našem iskustvu pripremni tečajevi će vam zasigurno pomoći u tome kako biste se pobliže upoznali sa metodologijom ispita i tehnikama polaganja, ponovili određene dijelove gramatike i vokabulara potrebnog za pisanje sastavaka te usmeni dio. 

 

 

Odlično! Za svaku pohvalu! Profesionalno!

Tea CM Avatar Tea CM
23. kolovoza 2023.

Super simpatične profesorice, pristupačne i odlično objasne. Čak i teško gradivo učine zanimljivim. Plus je i korištenje "pametnih ploča" te kompjutera u učenju tako da polaznici kombiniraju vizualne te slušne... read more

Uroš Surina Avatar Uroš Surina
23. kolovoza 2023.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte.