parallax background

IELTS

International English Language Testing System


IELTS (International English Language Testing System) je međunarodno priznati standardizirani test engleskog jezika kreiran od strane sveučilišta u Cambridgeu koji pokazuje razinu znanja engleskog jezika. Najtraženiji je od strane poslodavaca i sveučilišta u Europi, Australiji, Novom Zelandu i Kanadi te ga priznaje više od 6 000 obrazovnih ustanova u više od 135 zemalja svijeta.

Postoje dvije verzije testa – IELTS Academic, koji se koristi kao dokaz o znanju engleskog jezika pri upisu na dodiplomske i postdiplomske studije u inozemstvu te IELTS General, koji se koristi kao dokaz o znanju engleskog jezika za potrebe boravka ili rada u inozemstvu. Kod nas se IELTS koristi pri imenovanju za sudske tumače iz engleskog jezika. Ispit se polaže u British Councilu, a rezultati vrijede dvije godine. Kao i svi međunarodni ispit, IELTS ispituje 4 jezične vještine: čitanje, pisanje, slušanje i govorenje. Slušanje i usmeni dio su jednaki za IELTS Academic i IELTS General, dok se čitanje i pisanje razlikuju. Rezultati se boduju prema ljestvici koja se kreće od 0 do 9 s time da ljestvica korespondira s tablicom Vijeća Europe na sljedeći način:

Većina obrazovnih ustanova i poslodavaca u inozemstvu na svojim internetskim stranicama navodi koju razinu poznavanja engleskog jezika očekuju od kandidata koji apliciraju za njihove studije/radna mjesta. Obično je riječ o razini (po IELTS bodovnoj ljestvici) 6 ili više. Osim visoke razine poznavanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite velik broj bodova. Na našem pripremnom tečaju  prolazimo sve vrste zadataka koje se pojavljuju u obje varijante ispita, ukazujemo na specifične dijelove ispita koji često stvaraju probleme polaznicima, poboljšavamo vaš vokabular i gramatiku te dajemo mnoštvo dodatnih materijala za vježbu i samostalni rad.

Sve pohvale za OMNIA Centar! Atmosfera je ugodna i stimulativna za učenje, sa uvijek veselim i nasmijanim profesoricama. Lehrerin Sanela omogućila mi je uvid u ljepote njemačkog jezika te usadila... read more

Sanja Mikašinović Avatar Sanja Mikašinović
23. kolovoza 2023.

Obožavam Omniu, atmosfera je jednostavno toliko opuštena i kreativna ali opet i disciplinara zahvaljujući super-ženama Saneli i Sanji da imate feeling kao da idete u wellness! Prava mala oaza znanja... read more

Ivana Frković Avatar Ivana Frković
30. kolovoza 2020.

 

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte.