parallax background

TOEFL

Test of English as a Foreign Language


TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je međunarodno priznati standardizirani test engleskog jezika koji pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika kao stranog jezika. Ispituje vještine čitanja, slušanja, govorenja i pisanja. U Hrvatskoj se TOEFL polaže na računalu (Internet-based test), a rezultati vrijede 2 godine od datuma polaganja.

TOEFL se traži u više od 8 000 obrazovnih ustanova širom svijeta. Rezultate TOEFL-a traže i institucije koje izdaju boravišne, studentske i radne dozvole. Fakulteti u inozemstvu često koriste TOEFL za određivanje sposobnosti kandidata u snalaženju engleskim jezikom na akademskoj razini. Ispit se sastoji od četiri cjeline: slušanje, čitanje, pisanje i govorenje. Test traje 4 sata s jednom stankom od 10 minuta. Za prijavu za TOEFL potrebno je registrirati se na stranici Educational Testing Service.

TESTIRAJ SE!

Osim visoke razine poznavanja engleskog jezika, za uspješno polaganje TOEFL-a potrebno je pobliže se upoznati s metodologijom ispita i tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite velik broj bodova. Ako planirate upisati pripremni tečaj za TOEFL, prethodno se raspitajte o profesorima i njihovom iskustvu s ispitom jer nije svaki profesor engleskog jezika nužno stručno osposobljen za kvalitetnu pripremu za TOEFL.

Zahvaljujem se Omnia centru za strane jezike a posebno prof. Sanela Murica. Online individualno ucenje jezika je prelijepo iskustvo i moja preporuka.

iva iva Avatar iva iva
30. kolovoza 2019.

Vrlo ozbiljni i profesionalni u poslovanju i odnosu prema polaznicima. Definitivno najbolji u Rijeci a i šire što se tiče korištenja novih tehnologija i multimedije. Svaka preporuka.

Stella Defranza Avatar Stella Defranza
16. kolovoza 2023.

 

 

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte.