Učenje preko ljeta – 5 motivirajućih poslovnih razloga

Stiže nam ljeto i ljetni praznici kada na izbor imamo toliko zanimljivih stvari za raditi, a pod zanimljive stvari nikako ne ubrajamo učenje.  Međutim, poneki se ipak odlučuju zahvaljujući višku slobodnog vremena posvetiti učenju stranih jezika. Ograničeni slobodnim vremenom tijekom godine zbog poslovnih obaveza, ljetna pauza čini se kao idealna za ulaganje u svoje znanje i vještine te veću konkurentnost na tržištu.

Ako se još uvijek dvoumite biste li svoje ljetno vrijeme uložili u učenje stranoga jezika, donosimo vam 5 motivirajućih razloga.

#1TVRTKE POSTAJU INTERNACIONALNE – sve više tvrtki posluje izvan granica svoje zemlje pa se s time podrazumijeva i komunikacijska fluentnost na određenom stranom jeziku. Iako većinom engleski jezik prevladava u poslovnoj komunikaciji, poneka poduzeća ovisno o njihovoj branši svakako nagrađuju i cijene poznavanje dodatnog jezika njemačkog, ruskog ili španjolskog.

#2KONKURENTNOST – dosada ste se sigurno našli u situaciji da ste imali najbolje uvjete za dobivanje određenog posla, ali na kraju ga je dobio netko drugi. Kandidati koji se služe sa više stranih jezika uvijek imaju prednost, iako ste po ostalim kvalifikacijama jednaki. Višejezičnost svakako je znak poslodavcu da se interkulturalno otvoreniji što se uvelike cijeni.

#3BOLJE ŠANSE U KARIJERI – dosadašnja iskustva pokazuju da kandidati koji poznaju više jezika imaju i veće šanse za napredovanjem u karijeri. Veće pozicije podrazumijevanju veću plaću, ali i veću odgovornost te kontaktiranje s nacionalnim i internacionalnim poslovnim partnerima.

#4JEZIK TVRTKE – engleski jezik skoro da se više i ne smatra stranim jezikom, ali uvijek ostaje prostora da se usavrši. Ako planirate odlazak u inozemstvo radi posla, bilo bi dobro da se naučite osnove toga stranoga jezika što će vam omogućiti bržu asimilaciju.

#5INFORMATIČKA TEHNOLOGIJA – nove moderne informatičke tehnologije brzo se mijenjaju tako da firme i ostali korisnici koji žele biti u korak s vremenom, sami moraju biti svjesni kako je višejezičnost ovdje prednost.

Uložite u svoje znanje jer će vam se višestruko vratiti!

Pratite nas na Facebooku: