Učenje i igra u nastavi stranih jezika

Učenje donosi mudrost, a igra zabavu – zašto onda ne učiti igrajući se?!

Uska povezanost učenja i igre djeluje pozitivno na kreativne, motoričke i kognitivne sposobnosti djeteta. Djeca koja uče uz pomoć pedagoški izabranih igara profitiraju više kad je riječ o motivaciji, jačanju koncentracije, socijalnim vještinama te usvajanju stranog jezika.

Igra ima pozitivan utjecaj na razvoj osobnosti, emocionalnu stabilnost kao i učenje, zato imajući to na umu OMNIA Centar za strane jezike u svojoj nastavi koristi pedagoške igre kojima je cilj razvijati komunikacijske sposobnosti. U nastavku vam donosimo nekoliko igara koje na izvrstan način spajaju učenje i igru te obogaćuju nastavu stranih jezika.

story cubes igreSTORY CUBES – kockice za pričanje priča, izvrsne su za razvijanje kreativnosti te proširenje vokabulara. Igra se tako da dijete baci kockice i od sličica koje se pojave izabere one od kojih bi moglo sastaviti rečenice ili priču na stranom jeziku.

Cilj učenja: poticanje govora, naracije, uvježbavanje sintakse.

igre maumauMAUMAU – igra s kartama koju je razvila terapeutkinja za učenje Isolde von Knobloch. Cilj igre je izvući kartu koja počinje na određeno slovo i s tim slovom stvoriti novu riječ na stranom jeziku.

Cilj učenja: vježbanje ispravnog izgovora i intonacije riječi.

dobble kids igreDOBBLE KIDS – igra brzine, promatranja i refleksa. Cilj igre je da prvi primijetiš sličicu na kojoj se nalaze određene stvari koje je prethodno učitelj izgovorio na stranom jeziku.

Cilj učenja: učenje novih riječi u nastavi stranih jezika.

hexatrix igraHEXATRIX – igra u kojoj djeca pronalaze odgovarajuće parove. Igra uvijek započinje iz šesterokuta na čije se krajeve trebaju pripojiti određeni trokuti.

Cilje učenja: slaganje riječi u jednostavne ili složne rečenice.

Pratite nas na Facebooku: