PRIPREMNI TEČAJ ZA POLAGANJE GOETHE-CERTIFIKATA

Jeste li znali da njemački jezik govori u svijetu oko 185 milijuna ljudi, a od toga ga 105 milijuna ljudi govori kao materinski jezik. Njemački je tako jezik koji se u Europi najviše govori. Na cijelom svijetu on zauzima 10. mjesto.

Znanje njemačkog jezika otvara brojne mogućnosti i obogaćuje život. Zato se mnogi odlučuju na polaganje međunarodno priznatog ispita kojeg isključivo provode Goethe instituti diljem svijeta. 

U Hrvatskoj tako prijavu i polaganje ispita za Goethe-certifikat možete prijaviti i položiti u Zagrebu ili Puli. Ako ste među onima koji su prijavili svoj ispit za studeni, zadnji rok u ovoj godini ili pak za veljaču sljedeće godine, a željeli biste se još malo pripremiti, ponoviti gramatiku ili se posvetiti samo određenoj jezičnoj vještini (čitanje, slušanje, pisanje, govorenje) koja vam ne ide, možete nam se javiti kako bismo vam u tome pomogli i pripremili vas za polaganje ispita tako da vas ništa ne može iznenaditi. 🙂 

Ako se prvi put susrećete s međunarodno priznatim ispitima i niste sigurni koji ste jezični stupanj, možda vam pomogne naš kratki opis:

A1 STUPANJ: Razumijete izraze iz svakodnevnog života i jednostavne rečenice. Možete predstaviti sebe ili svoju obitelj, postavljati i odgovarati na jednostavna pitanja.

A2 STUPANJ: Razumijete rečenice i često korištene izraze iz nekog područja. U jednostavnim, rutinskim situacijama možete se sporazumjeti, kad je riječ o poznatim stvarima.

B1 STUPANJ: Razumijete osnovne sadržaje kada se koristi razumljiv standardni jezik i kada je riječ o poznatim temama vezanim za posao, slobodno vrijeme i sl. Možete se snaći u većini situacija s kojima se susrećete u zemljama tog govornog područja.

B2 STUPANJ: Razumijete osnovni sadržaj složenih tekstova o konkretnim i apstraktnim temama. Možete se sporazumijevati tečno i spontano te voditi običan razgovor sa izvornim govornicima.

C1 STUPANJ: Razumijete širok spektar duljih i zahtjevnih tekstova i implicitna značenja. Koristite se jezikom i u društvenom i u poslovnom životu. Možete se izraziti opširno o složenim sadržajima.

Za pitanja i dodatne informacije oko priprema za polaganje, slobodno nam se obratite na info@omnia-jezici.com ili 051/ 587 775.

Pratite nas na Facebooku: