Omnia Centar za strane jezike – Prva pametna škola u Rijeci

Rijeka od rujna dobiva prvu pametnu školu. OMNIA Centar za strane jezike prva je škola stranih jezika u gradu koja nastavu u potpunosti temelji na interaktivnim rješenjima. Umjesto ploče i flomastera, škola je opremljena interaktivnim pametnim pločama i interaktivnim projektorima, a prvi u Hrvatsku dovode i SMART Table, pametni stol za djecu.

Suvlasnice škole, profesorice Sanela Murica i Sanja Perinić Švorinić pojasnile su nam o čemu je riječ. „Interaktivne pametne ploče SMART Board, kompanije SMART Technologies, vodećeg svjetskog proizvođača ovakvih prezentacijskih rješenja, unose novu razinu komunikacije u učionice, dokazano povećavaju motivaciju, angažman te u konačnici i uspjeh djeteta. Riječ je o novom pristupu učenju stranih jezika u nas. Pametne ploče namijenjene su i djeci i odraslima, te su prikladne za sve oblike vizualne komunikacije. Njihova površina osjetljiva je na dodir te se po njoj piše koristeći prste ili interaktivnu olovku.“, pojašnjava Sanela Murica te nastavlja: “Osim pametnih ploča, imamo i interaktivni projektor koji svaku površinu pretvara u interaktivnu površinu, možete ga projicirati na zid ili običnu ploču i pisati rukom ili interaktivnom olovkom. Naš cilj je podizanje kvalitete nastave stranih jezika te poticanje i motiviranje polaznika da lakše ostvare željene rezultate, a uz ovakav način rada, to će biti lako ostvarivo.“

“Jako nam je drago da je Centar za strane jezike OMNIA prepoznao u SMART rješenjima prednosti koje donose interaktivna rješenja i rješenja za surađivanje u obrazovanju. Sanela i Sanja su nas oduševile svojim pristupom i željom za korištenjem interaktivnih rješenja u nastavi stranih jezika. Oduševljenje je zapravo još veće jer to će biti prvi put u Hrvatskoj da se u nastavi koristi SMART interaktivni pametni stol. Uvjeren sam da ovaj novi pristup u učenju stranih jezika može svakako olakšati polaznicima učenje i razumijevanje stranoga jezika te im dati dodatnu motivaciju” izjavio je Aleš Celcar, predstavnik distributera interaktivnih rješenja SMART Technologies za Jadransku regiju firme Steljes Evropa d.o.o. iz Ljubljane.

“Izuzetno nam je drago što smo imali prilike surađivati s Centrom za strane jezike OMNIA iz Rijeke, koji je uz korištenje pametnih ploča prvi takav centar koji je prepoznao i prednosti SMART interaktivnog stola u nastavi. Na ovaj će način svojim učenicima omogućiti još zanimljiviju i interaktivniju svakodnevnu nastavu te u konačnici bolje rezultate učenja. Sretni smo što se naša suradnja nastavlja i dalje, te što će OMNIA biti svojevrsni demo centar u kojem ćemo u budućnosti imati priliku demonstrirari sve prednosti ovih rješenja za učinkovitiju edukaciju” izjavio je Željko Čačinović iz HSM Informatike iz Zagreba.

Perinić Švorinić dodaje da će najmlađim polaznicima posebno zanimljiv biti SMART Table, pametni stol namijenjen djeci već od 5 godina starosti. „Interaktivna površina stola i touch screen omogućuju djeci da uče na zanimljiv i poticajan način. Istovremeno na stolu može raditi osmero djece, bilo u paru ili samostalno. Stol dolazi s 1500 već pripremljenih aktivnost i koristeći ga djeca uče, ali se i sjajno zabavljaju, pritom se družeći i međusobno surađujući. Posebno smo ponosne što je prvi SMART Table u Hrvatskoj došao upravo u naš centar za strane jezike.”
Djeca će pametni stol moći isprobati uskoro jer upisi u centar počinju 1. rujna.

Pratite nas na Facebooku: