MondlyKIDS aplikacija za učenje stranih jezika

Djetinjstvo je idealno doba za učenje stranih jezika. Učenje stranog jezika u predškolskoj i školskoj dobi pozitivno utječe na kognitivni razvoj djeteta te mu pomaže u razvijanju jezičnih i komunikacijskih vještina. Djeca u toj dobi strani jezik usvajaju na isti način kao i materinji – intuitivno, bez osvrtanja na gramatička pravila. Potrebna je samo dovoljna izloženost stranom jeziku i dijete će ga bez problema upijati, a kasnije polako i reproducirati. Crtani filmovi na stranom jeziku i aplikacije za mobilne telefone, tablete i kompjutere idealan su spoj zabave i učenja što svakako treba iskoristiti.

Iz godine u godine online aplikacije postaju sve popularnije, u prošlim blogovima osvrnuli smo se na nekoliko njih kao što su: Duolingo, Stories by Gus on the Go, Little Pim itd., a ovoga puta donosimo jednu novu aplikaciju MondlyKIDS koja će oduševiti vašu djecu.

MondlyKIDS  je popularna jezična aplikacija s izvrsnim vizualom posebno dizajniranim za djecu gdje pomoću vjeverica djeca istražuju i otkrivaju svijet stranih jezika. Aplikacija nudi za učenje više od 33 strana jezika i namijenjena je djeci od 5 do 12 godina tako da pri instaliranju aplikacije odaberete predškolski ili školski level. Aplikacija omogućava djeci ponavljanje i prepoznavanje često korištenih riječi ili izraza i obuhvaća područja kao npr. životinje, obitelj, hrana, priroda, sport i sl. Ono što djecu dodatno motivira je natjecateljski duh, dakle kako napreduju u igrici tako osvajaju i određene bodove te mogu prelaziti na nove levele. Autori aplikacije uzeli su u obzir i činjenicu da djeci postane s vremenom dosadno tako da su igru obogatili videima u kojima pričaju djeca koji su izvorni govornici.

 

Pratite nas na Facebooku: